Matcha czekoladki na wiosnę
Chociaż za oknem pogoda jak w listopadzie WIOSNA JUŻ JEST i nic tego na szczęście nie zmieni. W naszym ogrodzie zakwitły fiołki, tulipany, żonkile i krokusy. Cudownie jest wracać do domu nawet w deszczu, kiedy ogród wita nas takimi niespodziankami. Żeby było jeszcze piękniej zrobiłyśmy z koleżanką zielone czekoladki. Z herbatą matcha oczywiście. Sposób najprostszy z możliwych – białą czekoladę rozpuść w rondelku, dodaj matcha, pomieszaj i zastudź w foremce. Możesz przystroić migdałem, rodzynką, orzechem albo innym drobiazgiem, który masz pod ręką. Zielona czekoladka do porannej kawy lub herbaty…. wiosenny nastrój gwarantowany 🙂Zobacz również:
12/04/2011 Japońska kuchnia, matcha, Zielona Herbata | tagi: matcha, potrawy japońskie, Zielona Herbata
Zachwycające i przepyszne! Polecam taka „produkcję” razem z dziećmi albo wnukami:)
Można spróbowac też zrobić masę marcepanową z matchą :).