Matcha czekoladki na wiosnę

Matcha i fiołki

Chociaż za oknem pogoda jak w listopadzie WIOSNA JUŻ JEST i nic tego na szczęście nie zmieni. W naszym ogrodzie zakwitły fiołki, tulipany, żonkile i krokusy. Cudownie jest wracać do domu nawet w deszczu, kiedy ogród wita nas takimi niespodziankami. Żeby było jeszcze piękniej zrobiłyśmy z koleżanką zielone czekoladki. Z herbatą matcha oczywiście. Sposób najprostszy z możliwych – białą czekoladę rozpuść w rondelku, dodaj matcha, pomieszaj i zastudź w foremce. Możesz przystroić migdałem, rodzynką, orzechem albo innym drobiazgiem, który masz pod ręką. Zielona czekoladka do porannej kawy lub herbaty…. wiosenny nastrój gwarantowany 🙂

Zobacz również:

  1. Matcha latte o poranku
  2. Matcha – od ceremonii do zielonych pierniczków

2 komentarze

Ewa13/04/2011 at 07:45

Zachwycające i przepyszne! Polecam taka „produkcję” razem z dziećmi albo wnukami:)

Valka27/11/2011 at 20:05

Można spróbowac też zrobić masę marcepanową z matchą :).

Dodaj swój komentarz

Treść: